Barion Pixel

Gyerek aerial jóga (8-14 év)

Gyerek aerial jóga (8-14 év)

Gyerek aerial jóga (8-14 év)

 
Óráinkon a selyemhinta (hammock) segítségével végezzük a gyakorlatokat. A selyemhinta, a mennyezetre felfüggesztett nagy teherbírású, rugalmas műszálas anyag, amely támasztékként szolgál a gyakorlatok végrehajtásához. Az órán szereplő pózok a hagyományos ászanák kissé módosított formái, melyek állatok és tárgyak neveit viselik, így a gyerkőcök könnyen és játékosan megszemélyesíthetik azokat, akár egy mese keretén belül. Fordított testhelyzetek, átfordulások, feltekerések és egyébb kreatív mozdulatok szerepelnek az órákon. 
A selyemhinta használata szórakoztató, azonban mély egészségügyi előnyei is vannak, így a rendszeres gyakorlás számos előnnyel bír. A hintázás, mászás, egyensúlyozás, kapaszkodás fejlesztőleg hat mind a fizikai testre mint mentálisan is. Javítja a testtartást, megerősíti a vázizomzatot, növeli a hajlékonyságot, segíti a koncentráció képességet, növeli a gyermek önbizalmát, magába vetett hitét.
Hogyan épül fel egy óra?
 
A gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve épül fel az óra, sok játékos elemmel. 
Nagy hangsúly van fektetve az általános erő-, állóképesség növelésére, a megfelelő izomalapok kialakítására és a mozgáskoordináció fejlesztésére. 
Az első órákon a selyemkendővel való ismerkedésen, az alapfogások és az előkészítő elemek elsajátításán van a hangsúly. Az alapoktól kezdve tanítjuk meg az elemek kivitelezését, melyek gyakorlásával hamar eljutunk az izgalmas trükkökig.
 
Az óra 60 perces, felépítése:
 
1.    Ráhangolódás, bemelegítés ( 10 perc )
2.    Selyemhintában történő gyakorlatok: gyerekjóga pózok, átfordulások, feltekerések, hinta, stb. ( 40 perc )
3.    Levezető nyújtás, lezárás, elköszönés. ( 10 perc )
 
 
Az edzések a gyermekek edzettségi szintjének megfelelően differenciáltak. Ezért, az órákon való részvételhez nem szükséges előképzettség. Ha gyermeked már nem kezdő, az órán akkor is megtalálja a számára érdekes kihívásokat. Tapasztalt oktatónk segítségével megmutatjuk, hogyan tudja gyereked biztonsággal használni a selyemhintát. Pontos instrukciók mellett mindenki képes lesz kitágítani saját határait, és élvezni a lebegés szabadságát. 
Egyaránt ajánlott lányoknak és fiúknak is!