Barion Pixel

Blokkoldó Mudra Yoga Ziával

Blokkoldó Mudra Yoga Ziával

Blokkoldó Mudra yoga
 „A türelem a jóga kulcsfontosságú jelszava. Türelem, amit szorgalom és kitartás kísér.” (S. Yesudian)
 
Szeretnéd megtapasztalni, hogy a jóga által, hogyan válhat teljessé az életed?
A MudraYoga során az ősi jóga vagyis az ászanák mellett a mantrák, mudrák, bandhá, pranjama, csakratisztítás módszereit házasítva oldjuk fel testünk blokkjait, erősítjük testtudatunk, ismerjük meg jobban önmagunk. Ezáltal kerülünk test- lélek –szellem szinten egyensúlyba.
A bandha szanszkrit szó, jelentése: tartani, összeszorítani, lezárni. A bandhák célja, hogy meghatározott területeken „bazárva” tartsák a pránát, hogy áramolásukat a szusumná nádiba irányítsák a spirituális ébredés céljából. A pránatestre testre hatnak és a mudrákkal, pránajámákkal kombinálva felébresztik a pszichikus összetevőket, segítik a magasabb szintű jóga gyakorlatokat.
A mudrá jelentése „kézmozdulat” vagy testtartás. A mudrák lelki, érzelmi, áhítatos és esztétikai kézmozdulatokként vagy testtartásokként jellemezhetőek. A mudrák azoknak a finom szintű fizikai impulzusoknak a kombinációja, amelyek változtatják a hangulatot, a magatartást, érzékelést, elmélyítik a tudatosságot, koncentrációt.
A prána „életenergiát” vagy „életerőt” jelent. A pránajáma a légzést használja, hogy befolyásolja a prána áramlását a pránajáma kósát (a kósa energiaburok), vagy a nádikban vagy energia csatornákban.
A csakrák: Az emberi testen 7 fő energiaközpont található, melyek a test több pontjával vannak kapcsolatban valamint szervekkel. A csakrák hangolásával a finomfizikai testet hozzuk egyensúlyba.
Minden órán más testrész, szervek, így más és más életterület, téma kerül fókuszba, ugyanakkor a már megkezdett oldást minden alkalommal tovább erősítheted a gyakorlás során megjelenő gyógyító energiákkal. Az órákon a hatha és a himalájai irányzat ászanáit gyakoroljuk.
Az órák mindig egy ráhangolódással, megérkezéssel kezdődnek, majd bemelegítő gyakorlatsor következik.
Ezek után az ászanák és az óra végén a relaxáció előtt, pránajáma vagy valamilyen finomenergetikai gyakorlatra számíthatsz.
Kinek ajánlott ez az óra?: Kezdőknek és újrakezdőknek
Hozd el a saját témádat és tapasztald meg a tested és tudatos figyelmed együttes erejét!