Barion Pixel

NŐI JÓGA Ziával

NŐI JÓGA Ziával

A nevem: Mudra Zia

2006-ban találkoztam először a jógával, egy nagyon stresszes időszakomban. Majd, amikor elindultam a női körök irányába, akkor sokkal inkább a tánc került előtérbe, mozgás terén. Végül újra visszakanyarodva a jógához 2014-ben végeztem egy olyan jógaiskolában, ami integrál szemléletű és 3 féle jógairányzatot ismerhettem meg. Itt hallottam először a jóga terápiás hatásairól és tanultam tovább jóga terapeutának. Megismertem, a tisztító gyakorlatok, az ayurvédát és jóga nidrát. 2015 óta tanítom a jógát, azonban mindig is főleg nőkkel foglalkoztam és női köröket vezetek, tanulmányaim során a női jóga és női jógaterápia irányába indultam tovább. 

Ez az irányzat még kevésbé ismert. A női jóga alkalmazott jóga, melynek a fókuszában a női szervek állnak. Fokozott figyelmet fordítunk a hormon egyensúly kibillenéseinek helyre állítására. Amennyiben vannak meglévő női problémák, abban az esetben, hogyan és milyen módon lehet jógázni. Illetve egyéni keretek között lehetőség van konzultációra és kezelésre. 

Mire számíthatsz az óráimon?:

Fontos szempont, hogy a relaxációs technikák és ciklust szabályozó gyakorlatok megkönnyítik a menstruáció napjait és a menopauza hatását, a légzéstechnikák pedig jótékonyan hatnak az idegrendszerre és a hormonális rendszerünkre. 

A csoportokban dolgozunk női minőségekkel, archetipikus mintákkal a 7 Istennőhöz kapcsolódó ászanákkal (gyakorlatok), pránajáma (légzőgyakorlat), finomenergetikai gyakorlatok keretében, meditáció, relaxáció és jóganidrával, mantrákkal, mudrákkal (kéztartások). A test mellett nagy hangsúlyt kap a lélek is. Hiszen mi nők lélekből működünk. 

Miért érdemes a női jógát választani?

Női szervi betegségekkel küzdesz? 

Fogantatásbeli nehézségeid vannak?

Hormonális problémáid vannak?

A női jóga egyik legfontosabb hatása, hogy gyakorlatai tudatosítják a női szervekhez kapcsolódó érzeteinket. Emellett megerősítik a gáti területet, a medence és a has izmait, valamint helyreállítják az altest energetikai rendszerét. Nagymértékben lazítják és erősítik a csípőizületet, ami segít az – ezen a területen - elraktározott érzelmi elakadások oldásában, hiszen mi, nők itt tárolunk sok-sok feszültséget, a továbblépésünket akadályozó lerakódást.