Barion Pixel

Blooming Body - Testtudat és Butoh tánc kurzus

Blooming Body - Testtudat és Butoh tánc kurzus

Blooming Body - Testtudat és Butoh tánc kurzus
2021. október 23-tól újra indul a Blooming Body - Testtudat- és Butoh tánc kurzus. Egy 9 alkalmon át tartó, megújító folyamatra várlak Benneteket, mely hónapról hónapra történik majd, végigélve az évkör energetikai változásait testben, táncban.
A kurzus felépítése hasonló lesz a tavalyihoz, 2 szemeszettere osztom az évet: októbertől januárig és februártól júniusig. A 2021. OKTÓBER 23-i ÉS A 2022. FEBRUÁRI 19-i ALKALMAK LESZNEK NYITOTTAK, ekkor lehet majd kapcsolódni a csoporthoz, megtapasztalni az itt folyó munkát, a testtudati gyakorlatok és a butoh tánc feltöltő, felszabadító hatásait. A nyitott alkalmak után eldöntheted, hogy szeretnél-e együtt mélyülni a csoporttal és elköteleződni a további 3 alkalomra vagy az egész évre.
Minden alkalmat egy testtudati téma köré építek majd fel, amely kapcsolódik az adott hónaphoz és az évkörön belül az aktuális természeti jelenségekhez. Ez a téma-együttes lesz kiinduló pontunk testünk felfedezésében, majd abból a szabad táncban.
Íme a témák, amelyek mentén a találkozásaink történnek majd:
I. SZEMESZTER:
2021 Október 23 (Szombat) 10-14: Beérés - A test 3 központja és 3 szintje (NYITOTT ALKALOM!)
2021 November 20 (Szombat) 10-14: Elengedés- Kéz és a szív kapcsolata
2021 December 5 (Vasárnap) 10-14: Újjászületés - Rekeszizomk és Légzésünk
2022 Január 15 (Szombat) 10-14: Csend - Kranioszakrális folyadék
II. SZEMESZTER:
2022 Február 19 (Szombat) 10-14: Magvetés - Keresztcsont és koponyaalap (NYITOTT ALKALOM!)
Március 19 (Szombat) 10-14: Csírázás - Gerincoszlop
Április 16 (Szombat) 10-14: Virágzás - Szegycsont és Bordakosár
Május 14 (Szombat) 10-14: Kinyílás - Medenceöv és Vállöv
Június 18 (Szombat) 10-14: Kiteljesedés - A központ és a perifériák
A kurzus kontextusában butoh számomra a mély testi (szomatikus) figyelemből születő szabad kifejezés - a mozdulatokon keresztül. A testtudati munka itt egy előkészítése annak, hogy lényünk mélyebb rétegeit érintsük és engedjük, hogy -ebben a kapcsolatban saját magunkkal- szülessenek a mozdulatok.
Örömhírm, hogy az idei év különlegessége az lesz, hogy élőzenével lesznek kísérve az alkalmak, Bagi Andrea zenészként lesz jelen az alkalmak 2. felében, amikor a butoh táncainkba mélyülünk bele. Tápasztaltom szerint az élő zene és a zenész hangkísérete nagyon meg tudja segíteni a táncosok elmélyült munkáját és kibontakozását a mozgásban. 
A zárt csoport minimum létszáma 5 fő, maximum 15 fő. Ha az első alkalommal nem jön össze a minimum létszám, a csoport nyitva marad.
Részletek:
HELYSZÍN: 
Light Motiv Stúdió (1094 Budapest, Páva u. 16.)
http://lightmotiv.hu/main.php
IDŐPONT: 
havonta 1x hétvégén, reggel 10-től 14 óráig. (4 óra) 
KURZUSDÍJAK: 
1 nyitott alkalom: 10000 Ft
1 szemeszter: 32000 Ft 
Teljes év: 63000 Ft
JELENTKEZÉS:
-Az alábbi e-mail címre várom jelentkezésed:
yelena.x@gmail.com
-Kérlek 1-2 mondatban írj magadról és arról, hogy mi motivál abban, hogy részt vegyél a kurzuson. Köszönöm!
-Jelentezéseddel kérlek küld el a számlázási adataidat is 
(Név, cím; ha cég részére lesz, akkor a adószám is szükséges) 
-A számla megküldése után a nyitott óra díjának (10000 Ft) elutalásával tudod biztosítani helyedet. 
-Ha már bizotsan tudod, hogy csatlakozni fogsz a fél vagy 1 évre, akkor ezt is jelezd kérlek az e-mailedben; így a választott időtartamra állítom ki a számlát és egyben is utalhatod az egyszerűség kedvéért.
-Az utalási adatok a számlán fel lesznek tüntetve.
FOLYTATÁS:
-Kérlek a nyitott alkalom végén jelezd, hogy szeretnéd-e folytatni a kurzust zárt csoportban a további 3 vagy 8 alkalommal. 
-Ha folytatás mellett döntesz és elköteleződsz 1 szemeszterre vagy a teljes évre, lehetőség szerint a helyszínen pótold ki a befizetett összegedet a választott időtartamra készpénzben vagy utalással (22000 Ft-tal a fél évre, vagy 53 000 ft-al, a teljes évre).
-Amennyiben a teljes összeg befizetése nehézséget okoz, lehetőség van részletfizetésre az alábbi ütemezés szerint:
Fél évre:
helyszínen: 12000 FT
novemberi alkalomig: 10000 Ft
Teljes évre:
Helyszínen: 20000 Ft
Novemberi alkalomig: 20000 Ft
Decemberi alkalomig: 13000 Ft
A befizetéssel az elkötelezédésed fejezed ki a csoport felé, így láthatjuk, hogy kik fogunk 1 csapatként dolgozni a következő alkalomtól.
Újabb lezárások esetén is meg fogom tartani a teljes kurzust (9 alkalom), amennyiben szükséges, az időpontok csúsztatva lesznek és így a tematikai is változhat az évkör adott időszakához csatlakozva.
RÓLAM:
Hrotkó Heléna vagyok holisztikus tánctanár és testtudat tréner. 2010-ben Kortárs táncos diplomát szereztem a Budapest Kortárstánc Főiskolán. 
Ezt követően Olaszországban, a Spazio Nu stúdióban végeztem szakmai gyakorlatomat, itt ismerkedtem meg a Butoh tánccal a “Motimaru company(I/J)” és Atsushi Takenouchi (J) révén. 
2012-ben Holisztikus tánctanári diplomát szereztem az “Institute for Holistic Dance and Movement Pedagogy”-ban Bécsben. 
Ezt követően költöztem vissza Budapestre, 2012 óta heti rendszerességű, testtudati fókuszú improvizatív táncórákat tartok idehaza. 
2012-2018-ig évente minimum 1 butoh kurzust szerveztem Budapesten külföldi butoh mestereknek, vendégtanároknak. Legtöbbször a Compania Kha-t (I) hívtam meg, akiktől rengeteget tanultam a butoh világáról. 2016 decemberében Atsushi Takenouchi-nak is volt szerencsém egy 50 fős kurzust szervezni. 
BLOOMING BODY:
2018-ban indítottam el saját testtudat és butoh tánc kurzusomat, “Blooming Body” néven. Ez egy 1 éven át tartó, havi 1 intenzív találkozás keretében történő tánckurzus, melynek során a résztvevők megismerkedhetnek a Butoh tánccal, megtapasztalhatják a benne rejlő (varázs)erőt, testünket-lelkünket megnyitó hatásait, valamint egy mélyebb test-tudatosságra tehetnek szert az alkalmakon megtapasztalt gyakorlatokon és azokból születő (butoh)táncokon keresztül. A kurzus vezérfonala az évkör, az adott hónaphoz és a természethez kapcsolódó témák és az év során végbemenő energetikai változások, melyeket képeken, különféle nyers és megmunkált anyagokon (mint pl.: falevél, vatta, víz, virág, papír, magok, festék, stb.) érintésen, mozgáson és táncon keresztül élhetnek át a résztvevők.
Szeretettel várlak!
Ha kérdésed van, keress bátran:
yelena.x@gmail.com
+36705360615