Barion Pixel

Varga Jocó

Varga Jocó

Varga Jocó

KEDD

Hatha Vinyasa (csípőnyitások, hátrahajlások)

 

Jógaoktatóként arra törekszem, hogy a gyakorláson keresztül a mindennapjaidra is pozitívan ható, hasznos tudást adjak át, figyelembe véve-, ugyanakkor óvatosan feszegetve a határaid. 
Biztosan tudom, hogy a jóga által sokkal kiegyensúlyozottabb, boldogabb és energikusabb életet élhetünk, ezért az óráim által szeretnélek hozzásegíteni ahhoz, hogy mindezt Te is megéld, megtapasztald.

A "vinyasa" szankszrit eredetű szó, ami a mozgás és a légzés összhangjára utal. A "krama" szintén szankszrit eredetű, módszertant jelent. Egy Vinyasa Krama óra jóval túllép a fizikai szinten és megtapasztalhatja a gyakorló a jógászanák mélyebb, lelki és spiritualitás aspektusait. 
A Vinyasa ugyanakkor utal egyfajta áramlásra is. A jóga rendszerében a légzés sokkal inkább lelki, mintsem fizikai gyakorlat, mely összekapcsolva az ászanákkal egy folyamatos áramlást eredményez. Rendszeresen gyakorolva, ez a kiegyensúlyozott, nyugodt, ám energiával teli áramlás lassan bekúszik a gyakorló mindennapi életébe és már nem sodródni fog, hanem maga lesz az áramlás! 
Az ehhez szükséges energia pedig ott lapul mindannyiunkban, Benned is!, csupán fel kell ébreszteni és működésbe hozni. Ezt célozza a Vinyasa Krama.