Barion Pixel

Virág Judit Kata – Fleur de Feu

Virág Judit Kata – Fleur de Feu

Virág Judit Kata – Fleur de Feu

Csütörtök

BODYART

Egy évtizednyi kísérletezés után is lenyűgöz az emberi test és a mozgás, a mozdulatban a test és az elme egymásra hatásának összetettsége. Tapasztalatból tudom, mekkora a különbség a mozgásszegény életmód és a rendszeres, egészséges mértékű terheléssel és ingerekkel átszőtt mindennapok között. Ha nem mozgunk eleget, kapcsolatunk saját testünkkel eltompul, zavarossá és felületessé válik, akár egy szaggatott telefonvonal, és ennek mentális kihatásaival olyan passzív és mégis zaklatott életet alakítunk ki, amely nem találja az egyensúlyát és amelyben kihasználatlanul hagyjuk a bennünk rejlő lehetőségeket. Az intenzív, rendszeres és tudatos mozgás beépítésével azonban ez a kapcsolat visszanyerhető, elmélyíthető, így újra (vagy egyes esetekben életünkben először) otthon lehetünk a testünkben, egyre érzékenyebben a természetes igényeinkre egy egyre egészségesebb együttműködésben, és szelíden irányítva testünket. Mindennek egy jelentős része akár egyszerű kémiai folyamatokkal is leírható, mégis az életminőségre átalakító hatással van.
 
Sokféle mozgásformát, funkcionális edzést, táncot, harcművészetet kipróbáltam már, a változatosságban és a kísérletezésben hiszek, és abban, hogy mindenkinek önmaga számára kell kitapasztalnia, mely életszakaszban mire van igazán szüksége.
A BODYART-ot tíz éve gyakorlom és négy éve tanítom, emellett személyi edző és korrektív tréner vagyok, angol nyelven is szívesen tartok edzést.
 
Folyamatosan új területek felé keresgélek, mert minden mozgásforma átvisz egy következőre ebben a mérhetetlenül gazdag összefüggésrendszerben.
Az órákon együtt haladunk előre egy olyan úton, amin én talán már messzebb jutottam, ezért tudlak segíteni, de végül mindenkinek saját élménye és saját útja van.
Várlak szeretettel!