Barion Pixel

Bucsy Gyöngyi

Bucsy Gyöngyi

Bucsy Gyöngyi

SZERDA

JÓGA MÓKA - Gyerekjóga,
Női jóga

Kislánykoromtól egyértelmű volt számomra a sportolás, testnevelők gyermekeként. Többféle sportág kipróbálását követően végül az aerobik maradt meg az életemben hosszú távon, amit 18 éves koromig versenyszerűen űztem.

A jógával közelebbről 2018 őszén ismerkedtem meg egy jógafesztiválon. Életemnek olyan szakaszában voltam, melyből éppen a jóga jótékony hatásai segítettek kimozdítani. Ennek köszönhető, hogy 2019 februárjában a Samadhi Jógastúdió hatha jógaoktató képzésén találtam magam, ami eddigi legjobb döntésemnek bizonyult. Ekkor még csak a jóga életfilozófiájának mélyebb megismerése volt a célom, az oktatás gondolata nem merült fel bennem.

Jógaórákon nem az fogott meg először, hogy melyik ászanát mennyire jól tudtam kivitelezni, hanem az óra végi relaxációval érkezett nyugalom és kiegyensúlyozottság érzése, mely később egyre inkább megjelent a mindennapjaimban is. A gyakorlásom során ért tapasztalások a hétköznapi életben is érvényesnek bizonyultak, segítségemre vannak önmagam megismerésében, egyfajta „jelen-lét” megélésében.

Jógaoktatás gondolata akkor fogalmazódott meg bennem először, mikor rájöttem, hogy szeretném a jóga jótékony hatását minél több emberhez eljuttatni, hozzájárulva ezzel egy egészségesebb, harmonikusabb, boldogabb élet eléréséhez.

Az alapképzést követően Női jógaoktató képzésen bővítem tudásomat, majd 2021-ben gyermekjógaoktató lettem Csíki Mariann mentorálásának köszönhetően.

Bízom benne, hogy a jövőben ezzel a tudással kiegészülve hatékonyabb segítséget nyújthatok gyakorlóim számára.

Szeretettel várlak Benneteket közös gyakorlásainkon!

Gyöngyi