Barion Pixel

Melyik Istennő él benned?

Melyik Istennő él benned?

Talán te is történelem órán és az irodalomban hallottál először az Istennőkről? Nos, akkor bemutatom neked, hogy nőként benned is él legalább egy Istennői minőség. Amit archetípusnak hívunk, ami ősi mintát jelent. Ez a minőség valamilyen szinten meghatározza a személyiségedet és az életedben jelentőség teljes a különböző életterületeiden belül. 

A Szűz Istennői minőségekhez kapcsolódik: Pallasz Athéné, őt sokan ismerik, a legenda szerint, apja, Zeusz fejéből pattant ki. Ezért sok olyan nő, aki a fejében van, túl intellektuális, nehéz neki lejönni a szív vagy a szakrál csakra területére valószínű, hogy bennük erős Athéné minősége

Aztán még ide tartozik Artemisz, a Vadászat Istennője, a nők és gyermekek védelmezője. Mindegyik, elég erőteljes Istennő és köszönik szépen, pasi nélkül is nagyon jól megvannak. A karrier, a munka, vagy az élet feladatuk mindennél fontosabb számukra.

3. szűz: Hesztia a templomok és házi tűzhely őrzője. Hozzá kapcsolódik a befelé figyelés, meditáció. Csendes, nyugodt típus, aki szintén jól megvan egyedül, mélyre tud menni és a meditációban, a szolgálatban megéli a teljességet. Ha ezen minőségek túl erősek bennünk, akkor a párkapcsolatban lehetnek elakadások. Őket sebezhetetlen Istennőknek is hívjuk, mivel a szerelem nem tudja vagy nehezen elvakítani őket. 

Aztán a sebezhető Istennők, akik párban élnek és feleségek. Az első a szintén ismert Héra, Zeusz felesége, aki oly sokszor lett megcsalva és mégis mindig megbocsátott párjának, mivel neki fontos a feleség szerep. Ő azért van a férje mellett, mert számára ez a pozíció, a státusz. Főleg olyan férfit választanak ezek a típusú nők, akik valamilyen vezető szerepet töltenek be, igazi alfa hímek, politikus, stb

Aztán jön Déméter, az anyaság Istennője. Ezek azok a típusú nők, akik szintén nem karrierre vágynak. Ők azért választanak párt, hogy anyák legyenek és ebben élik meg a teljességet. Ettől boldogok, a karrier nem érdekli őket. A gyerek mindennél fontosabb és fel is áldozná magát a gyerekéért. 

Az ő lánya Perszephoné az örök lány, ugyanakkor Hádész az alvilág urának a felesége. Mivel Hádész csellel elrabolja. Azonban ezek azok a nők, akik anyuci pici lányai maradnak örökre, nehéz nekik felnőni és felelősséget vállalni és az anyukájuktól elszakadni, teljesen mindegy, hogy mennyi idősek.  

Végül és nem utolsó sorban a legismertebb Istennőnk Aphrodité, a szerelem Istennője. Ő a kovácsok Istene, Hephaisztosz felesége, akit állandóan megcsalt szinte. Ő imádja az életet, a szexualitást, a hedonizmust akár. Ellentétben a legendával, ő nem feltétlenül egy klasszikus szépségű nő a való életben. 

Minden minőségnek van gyenge pontja, amit érdemes fejleszteni. Ezeken a pontokon megyünk végig a női jógával és az jógában és meditációkban az Istennői minőségeken. Végig nézzük a hozzájuk kapcsolódó ászanánakat, légzőgyakorlatokat, immaginációkat, és megvizsgáljuk magunkban, hogy melyik hányadán is állunk. Ezáltal tudunk a saját személyiségünkben változást létrehozni. Ahogy tudatosítjuk, hogy melyik Istennő erős bennünk és hogy a jelenlegi élethelyzetünkben az mennyire támogató számunkra. 

Ránézünk arra, hogy kit érdemes magunkban erősíteni. Választ kaphatunk ezáltal az életünkben lévő elakadásokra. Gyere és tarts velünk december 2.-ától.   
https://fb.me/e/165ofl2fn